Slik kan du bruke rester av risgrøt
Rester etter risgrøt er et supert utgangspunkt for flere andre, gode retter. Her får du noen tips til smakefulle kombinasjoner som egner seg godt.
Enten du spiser risgrøt til middag eller som riskrem og dessert er grøten som er kokt på melk en god kilde til en rekke næringsstoffer som kalsium og jod.
Selv om man kanskje ikke velger dessert ut ifra næringsinnholdet er det jo en fin bonus at porsjonen bidrar med noen næringsstoffer på kjøpet? For husk at jod, som melk er en god kilde til, er et næringsstoff du ikke får i deg nok av gjennom kosten hvis du ikke spiser hvit saltvannsfisk ukentlig og 3 porsjoner melk og magre meierprodukter daglig.
Å bruke matrester videre i annen matlaging er viktig for å unngå unødvendig matsvinn! Hvorfor ikke prøve deg på en av disse rettene?
Riskrem med rød saus
Lag Norges beste riskrem! En fyldig og god juledessert med klassisk rød saus.
Dette kan du putte i vaffelrøren
Har du melk, yoghurt, syrnet melk eller rømme som har gått ut på dato? Eller kanskje du har rester av grøt i kjøleskapet? Ikke kast det, bruk det til vafler!
Ernæringsrådgiverens tips
3 om dagen
Helsedirektoratet anbefaler i sine kostråd at vi har et daglig inntak av magre meieriprodukter. Et daglig inntak er spesifisert til tre porsjoner, altså 3 om dagen.