Riskremkake
En fantastisk juledessert som vil imponere gjestene dine!
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- Mandelbunn:
- 200 g Mandler
- 200 g Melis
- 5 stk Eggehvite
- Riskrem:
- 5 stk Gelatinplater
- 4 dl Kremfløte (1 dl til å løse opp gelaitinplatene)
- 3 ss Sukker
- 1 ts Vaniljesukker
- 1 kg Risgrøt
- Kirsebærsaus:
- 1 boks Hermetiske kirsebær
- 1 stk Stjerneanis
- 1 stk Hel kanel
Fremgangsmåte:
Kokkens tips:Til denne oppskriften trenger du 1 kg risgrøt. Bruk gjerne oppskriften fra siden vår.
Mandelbunn:
- Sett ovnen på 160 ºC.
- Mal mandlene og bland dem med melis.
- Stivpisk eggehviter og skjær dem forsiktig inn i mandelblandingen.
- Kle en kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir og hell røren over.
- Sett kakeformen i ovnen og stek i 35 minutter. Fjern kakeringen og avkjøl bunnen på rist.Riskrem:
- Legg gelatinplaene i vann.
- Pisk 3 dl fløte, sukker og vaniljesukker til krem og bland deretter med risgrøten.
- Press vannet ut av gelatinplatene. Kok opp 1 dl fløte og rør gelatinen ut i den varme fløten. Avkjøl litt. Rør fløten inn i riskremen, litt av gangen.
- Legg mandelbunnen på et fat og ha en kakering (ca. 20 cm i diameter) rundt bunnen. Hell deretter riskremen over før du setter kaken til kjøling i noen timer, gjerne natten over. Kirsebærsaus:
- Ha kirsebærene i en kjele og varm opp sammen med stjerneanis og kanelstang. Smak eventuelt til med melis dersom du vil ha den søtere. Avkjøl sausen, fjern krydder og topp kaken med den tykke sausen, eller servér den ved siden av.