Bordstabel
Bordstabel inneholder få ingredienser og er toppet med et nydelig mandelfyll. En av julens favoritter.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 40 stk.
- 1 stk Egg
- 125 g Sukker
- 1 ss Kremfløte
- 125 g Meierismør
- 250 g Hvetemel
- Fyll:
- 2 stk Eggehvite
- 3 ss Sukker
- 125 g Mandler
Fremgangsmåte:
- Egg og sukker piskes til eggedosis, tilsett fløten mot slutten av piskingen.
- Smuldre smøret i det meste av melet.
- Bland eggedosisen i. Rør ikke for mye, da kan deigen bli kort og vanskelig å trille. La deigen hvile i noen timer eller over natten på et kjølig sted.
- Forvarm stekeovnen til 180 °C.
- Lag fyllet ved å piske eggehvitene nesten stive. Tilsett sukkeret og pisk til det blir en luftig marengs. Rør forsiktig inn de malte skåldede mandlene.
- Kjevle ut deigen til en tynn, rektangulær leiv, ca. 2 mm tykk.
- Skjær ut kakene med en bakkelsspore, ca. 3 x 10 cm størrelse. Legg på en stripe fyll langs midten av kakene, gjerne ved bruk av en sprøytepose.
- Stek kakene til de er lys gylne, og avkjøl dem på rist.