Fattigmann
Fattigmann er eksklusive småkaker til juletiden. Disse småkakene har nydelig smak med et hint av konjakk.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 40 stk.
- 2 stk Egg
- 4 stk Eggeplomme
- 80 g Sukker
- 5 ss Kremfløte
- 0,5 ts Malt kardemomme
- 2 ss Konjakk
- 300 g Hvetemel
- 1 kg Smult (til steking)
Fremgangsmåte:
- Pisk eggedosis av egg, eggeplommer og sukker.
- Visp kremfløten til luftig krem og bland den forsiktig inn i eggedosisen sammen med konjakken.
- Bland kardemomme i litt av hvetemelet og sikt det inn i deigen. Sikt inn resten av hvetemelet. Jobb så lite med deigen som mulig, og sett den kaldt til neste dag.
- Kjevl ut tynne leiver, små porsjoner om gangen. Skjær snipper (som til sirupsnipper) med en bakkelsspore. Midt i snippen skjæres et snitt på langs, og man trekker forsiktig den ene enden på snippen igjennom hullet.
- Kakene stekes lysebrune i smult, og avkjøles på rist.