Hvite kakemenn og -koner

Hvite kakemenn og -koner

Hvite kakemenn er julekaker med lange tradisjoner, spesielt på Vestlandet og Sørlandet. De er kjempegode, enkle å bake og passer perfekt som en juleaktivitet med familien.

Se flere deilige julekaker her.

TidOver 60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 100 g Meierismør
  • 3 dl Sukker
  • 2 dl Melk
  • 1 l Hvetemel
  • 1 ts Hornsalt

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smøret og avkjøl det litt.
  2. Rør sammen smør, sukker, melk, hornsalt og halvparten av hvetemelet. Spe med mel til deigen er passe tykk. Dekk deigen med plast og la den stå kaldt, gjerne natten over.
  3. Sett ovnen 175 °C.
  4. Kjevle deigen til en leiv, ca ½ cm tykk. Trykk ut figurer og legg de på en stekeplate kledd med bakepapir. Stek dem i ca 7 minutter. De skal ikke bli gylne. Kokkens tips:Her gjelder det å sette formene tettest mulig. Jo flere ganger du må kjevle ut deigen, jo seigere blir den og resultatet blir ikke fult så bra.
  5. La kakene avkjøles og tørke helt før de dekoreres med konditorfarge.

Se flere deilige julekaker her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.