Hjortetakk
Hjortetakk ligner smultringer, men er fastere og sprøere og har i tillegg "takker".
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 30 stk.
- 4 stk Egg
- 250 g Sukker
- 125 g Meierismør
- 0,5 dl Konjakk
- 1 ts Hornsalt
- 1 ts Malt kardemomme
- 600 g Hvetemel
- 1 kg Smult eller nøytral olje (f. eks. rapsolje) til steking
Fremgangsmåte:
- Visp eggedosis av egg og sukker.
- Smelt smøret og bland i eggedosisen sammen med konjakk.
- Bland hornsalt og kardemomme i halvparten av melet og rør blandingen i eggedosisen.
- Rør inn litt mer mel om nødvendig. La deigen stå tildekket og kaldt til neste dag.
- Bruk resten av melet til utbaking, litt om gangen. Arbeid med litt deig om gangen og form den til fingertykke ringer.
- Skjær tre skråhakk i hver kake. Sjekk at smulten er varm nok ved å stikke en trepinne ned i gryten. Når det freser rundt pinnen kan kakene legges i. Pass på at smulten ikke blir for varm under stekingen.
- Stek kakene gyllennbrune i den varme smulten og avkjøl dem på rist.