Kanelpinner
Kanelpinner er smaken av jul. Pinnene rulles i sukker og kanel, og tar bare 10 minutter i ovnen.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 40 stk.
- 200 g Smør
- 100 g Melis
- 300 g Hvetemel
- 1 stk Eggeplomme
- 1 stk Eggehvite
- 2 ss Sukker
- 1 ss Malt kanel
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 180 °C.
- Rør smør og melis hvitt og luftig. Tilsett hvetemelet og eggeplomme og rør dette raskt inn i deigen.
- Trill deigen til fingertykke pølser, og del dem i ca 6 cm lange pinner.
- Rull pinnene først i eggehvite og deretter i en blanding av sukker og kanel.
- Stekes i ca 10 minutter midt i ovnen. Kokkens tips:Melis bør ikke erstattes med sukker, da vil ikke deigen henge så godt sammen.Kanelpinner smaker veldig godt med melk til.