Marvpostei
Marvpostei er småkaker som er ypperlig til julebordet. De inneholder den tradisjonelle mandelmassen og blir garantert en suksess.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 22 stk.
- 150 g Smør
- 150 g Hvetemel
- 1 stk Eggeplomme
- 0,5 dl Vann
- 1 ss Konjakk
- Mandelmasse:
- 150 g Mandler
- 125 g Melis
- 3 stk Eggehvite
Fremgangsmåte:
- Smuldre smør og mel. Rør i eggeplomme og væske. La deigen hvile kaldt i 30 minutter.
- Lag mandelmasse ved å blande malte mandler og melis med stivpiskede eggehviter. Legg 1/5 del av deigen kaldt.
- Kjevle ut resten og kle godt smurte sandkakeformer med deigen. Fyll i mandelmasse.
- Kjevle den avkjølte deigen på ett melet bakebord og skjær ut smale strimler med bakkelsspore. Legg to strimler i kors over kakene.
- Stek marvposteiene i stekeovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter.
- Disse kakene er så tunge av fyll at de kan bli råstekte under. Derfor er det viktig at de stekes på nederste rille i stekeovnen. Avkjøl kakene litt før de tas ut av formene.
Kokkens tips:Marvposteideigen kan også brukes til å lage sandkaker. Disse kan fylles med multekrem, vispet krem med bringebær eller sjokoladekrem. Se flere deilige julekaker her .