marvpostei

Marvpostei

Marvpostei er småkaker som er ypperlig til julebordet. De inneholder den tradisjonelle mandelmassen og blir garantert en suksess.

Se flere deilige julekaker her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 22 stk.

  • 150 g Smør
  • 150 g Hvetemel
  • 1 stk Eggeplomme
  • 0,5 dl Vann
  • 1 ss Konjakk
  • Mandelmasse:
  • 150 g Mandler
  • 125 g Melis
  • 3 stk Eggehvite

Fremgangsmåte:

  1. Smuldre smør og mel. Rør i eggeplomme og væske. La deigen hvile kaldt i 30 minutter.
  2. Lag mandelmasse ved å blande malte mandler og melis med stivpiskede eggehviter. Legg 1/5 del av deigen kaldt.
  3. Kjevle ut resten og kle godt smurte sandkakeformer med deigen. Fyll i mandelmasse.
  4. Kjevle den avkjølte deigen på ett melet bakebord og skjær ut smale strimler med bakkelsspore. Legg to strimler i kors over kakene.
  5. Stek marvposteiene i stekeovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter.
  6. Disse kakene er så tunge av fyll at de kan bli råstekte under. Derfor er det viktig at de stekes på nederste rille i stekeovnen. Avkjøl kakene litt før de tas ut av formene.

Kokkens tips:Marvposteideigen kan også brukes til å lage sandkaker. Disse kan fylles med multekrem, vispet krem med bringebær eller sjokoladekrem. Se flere deilige julekaker her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.