Smultringer
Smultringer hører julen til, og er en av de tradisjonelle 7 slagene man skal lage. Disse kjempegode smultringene smaker ekstra godt med et glass melk til.
Over 60 min
Avansert
Ingredienser:
Porsjoner
- 3 stk Egg
- 375 g Sukker
- 3 dl Seterrømme
- 2 dl Matfløte
- 50 g Smør
- 750 g Hvetemel
- 0,5 ts Malt kardemomme
- 2 ts Hornsalt
- 1,5 kg Smult til steking eller nøytral olje
Fremgangsmåte:
En porsjon gir ca. 70 smultringer.
- Visp egg og sukker godt sammen.
- Tilsett seterrømme, matfløte og smeltet smør.
- Sikt i hvetemel, kardemomme og hornsalt. Rør deigen forsiktig sammen.
- Dekk til bakebollen med plastfolie og sett den kaldt i noen timer eller over natten.
- Bak deigen ut til en 1 cm tykk leiv på en godt melet flate. Bruk en smultringstikke til å lage ringene. Kokkens tips:De små sirklene som blir til overs når du har har stanset ut smultringene kan også stekes i smulten. Fyll dem gjerne ved å sprøyte inn litt syltetøy, og rull dem i melis når de er ferdig stekt.
- Varm smult eller nøytral olje i en gryte til 180 ºC. Stek ringene lysebrune i smulten. Avkjøl smultringene på kjøkkenpapir på rist.