Havrekjeks
Lag dine egne havrekjeks. Oppskriften er lett å følge og ikke lenge etter har du en full boks med smakfulle havrekjeks.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 180 g Meierismør
- 75 g Sukker
- 2,5 dl Melk
- 250 g Havregryn
- 2,5 ts Bakepulver
- 180 g Hvetemel
Fremgangsmåte:
- Smelt meierismøret og ha i sukker og melk. Hell væsken over grynene og la det stå i ca. 30 minutter.
- Bland bakepulveret i litt av melet og bland dette inn i grynmassen. Kna inn så mye mel at massen kan kjevles ut til en passe tynn leiv.
- Stikk ut runde kjeks med glass eller skjær firkanter. Prikk kjeksene med gaffel og stek dem gylne i stekeovnen ved 185 °C i ca 25-30 minutter. Avkjøl på rist.
- Oppbevar kjeksene i tett en boks. De smaker kjempegodt med meierismør og geitost eller annen god ost! Ernæringsrådgiverens tips:Visste du at melk og meieriprodukter, og spesielt brunost og geitost, inneholder mye jod? Jod er viktig for forbrenningen vår, og for normal vekst og utvikling hos barn.