Limekarameller

Limekarameller

Hjemmelagde karameller smaker best. Prøv ut disse uimotståelige karamellene med smaken av lime. Syrlig og søt på en og samme gang.

Se flere deilige godbiter her.

Tid40-60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 100 g Smør
  • 2 dl Kremfløte
  • 3 dl Sukker
  • 1 dl Lys sirup
  • 1 ts Vaniljesukker
  • 2 stk Lime

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smøret i en tykkbunnet, vid kasserolle.
  2. Tilsett fløte, sukker, sirup og vaniljesukker.
  3. Kok massen uten lokk og rør kun av og til. La massen koke i 15-30 minutter, avhengig av størrelsen på kasserollen. Kokkens tips:For å vite om karamellen er ferdig kokt, kan du ta kuletesten. Hell noen dråper av røren i iskaldt vann og rull til en seig og ganske fast kule. Når dette går fint er massen ferdigkokt. Det tar ca 15 minutter i en vid kasserolle eller ca 30 minutter i en smalere kasserolle.
  4. Rør inn det revne limeskallet.
  5. Hell røren på et bakepapir eller oljet bakebrett.
  6. Avkjøl litt før du skjærer eller klipper i biter. Oppbevares kaldt.

Se flere deilige godbiter her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.