Limekarameller
Hjemmelagde karameller smaker best. Prøv ut disse uimotståelige karamellene med smaken av lime. Syrlig og søt på en og samme gang.
40-60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 100 g Smør
- 2 dl Kremfløte
- 3 dl Sukker
- 1 dl Lys sirup
- 1 ts Vaniljesukker
- 2 stk Lime
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret i en tykkbunnet, vid kasserolle.
- Tilsett fløte, sukker, sirup og vaniljesukker.
- Kok massen uten lokk og rør kun av og til. La massen koke i 15-30 minutter, avhengig av størrelsen på kasserollen. Kokkens tips:For å vite om karamellen er ferdig kokt, kan du ta kuletesten. Hell noen dråper av røren i iskaldt vann og rull til en seig og ganske fast kule. Når dette går fint er massen ferdigkokt. Det tar ca 15 minutter i en vid kasserolle eller ca 30 minutter i en smalere kasserolle.
- Rør inn det revne limeskallet.
- Hell røren på et bakepapir eller oljet bakebrett.
- Avkjøl litt før du skjærer eller klipper i biter. Oppbevares kaldt.