Mager potetsalat
Under 20 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 600 g Potet
- 200 g Kvarg naturell (f.eks Kesam) eller cottage cheese
- 1 dl Yoghurt naturell
- 1 ts Sennep
- 10 stk Sorte oliven
- 1 ts Sitronsaft
- 1 ts Salt
- 0,25 ts Pepper
- 1 stk Hjertesalat
- 0,5 stk Rødløk
Fremgangsmåte:
- Vask og kok potetene møre i godt saltet vann.
- Hell av vannet, damp potetene tørre og del dem i grove biter.
- Finhakk rødløk og kutt oliven på langs.
- Bland kvarg, yoghurt, sennep, sitronsaft, salt og pepper til en dressing.
- Vask og kutt hjertesalat i grove biter.
- Bland potetbiter, salaten og oliven med dressingen og smak til med salt og pepper.
- Topp gjerne med finhakket gressløk og rødløk.Prøv salaten med syrlig eplebiter eller granateplefrø.Visste du at kvarg kan benyttes på samme måte som rømme til dipper, dressinger, kalde sauser, bakverk, desserter eller frisk frukt?