Appelsinsaus
Appelsinsaus er klassisk til and og gås, men den er også god til hvitt kjøtt.
Ingredienser:
Porsjoner
- 20 g Frisk ingefær
- 1 stilk Stilkselleri (stangselleri)
- 2 ss Smør
- 2 stk Appelsin
- 3 dl Lys kraft eller ferdigblandet fond/buljong
- 1,5 ss Maisstivelse (maizena)
- 1 dl Crème fraîche orginal, 35 %
- 0,5 stk Sitron (saft)
Fremgangsmåte:
- Riv ingefær med rivjern, og finhakk stangselleri. Riv skallet av appelsinen med rivjern.
- Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett revet skall av en appelsin, revet ingefær og selleri. La det hele surre på middels varme i 5 minutter til sellerien mykner.
- Tilsett kjøttkraft/buljong og la det hele få et oppkok.
- Rør ut maisena i 1 dl friskpresset appelsinsaft. Tilsett blandingen i en tynn stråle under omrøring i den kokende sausen.
- Tilsett crème fraîche og la sausen småkoke i et par minutter. Smak til sausen med salt, nykvernet pepper og sitronsaft før servering.