Suprêmesaus
Dette er en kraftfull saus som passer godt til kylling, kalkun eller en saftig biff.
20-40 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 4 dl Hønsekraft eller ferdigblandet fond/buljong
- 20 g Smør (romtemperert)
- 20 g Hvetemel
- 2 stk Eggeplomme
- 2 dl Crème fraîche orginal, 35 %
- 50 g Smør
- 0,5 ts Kajennepepper
- 0,5 stk Sitron (saft)
Fremgangsmåte:
- Kok inn hønsekraft/fond i en kjele til den er redusert til det halve.
- Rør mykt smør og mel sammen til en jevn blanding/pasta (buerre manié). Tilsett buerre manié-blandingen i den innkokte kraften under omrøring med en visp. La sausen småkoke under omrøring i noen minutter.
- Bland eggeplommene sammen med crème fraîche i en stor bolle. Hell den kokende sausen forsiktig i bollen under kraftig omrøring. Slå sausen tilbake i kjelen. Rør godt, og la sausen tykne under svak varme. Den må ikke koke.
- Visp inn små, kalde smørterninger i den varme sausen til sausen blir blank og jevn.
- Tilsett kajennepepper etter smak (her må du prøve deg litt frem) og smak til med salt, sitronsaft og nykvernet pepper.