Lys saus med pinjekjerner
Under 20 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 2 ss Smør
- 2 ss Hvetemel
- 2 dl Melk
- 2 dl Kjøttkraft eller ferdigblandet fond/grønnsaksbuljong
- 1 dl Kremfløte eller matfløte
- 0,5 dl Pinjekjerner
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret i en kjele ved middels varme.
- Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. Ta kjelen av varmen eller sett platen på laveste trinn.
- Tilsett melk og lys kjøttkraft/buljong, litt om gangen og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring.
- La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til.
- Mens sausen småkoker ristes pinjekjernene i en tørr stekepanne ved middels varme til de er gylne.
- Tilsett fløte og gi sausen et raskt oppkok.
- Smak til med salt, nykvernet pepper, sitronsaft og tilsett de ristede pinjekjernene.