Hvitvinsaus
Hvitvinsaus er en klassisk fiskesaus og passer derfor til alle fiskeslag, skjell og skalldyr.
Under 20 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 60 g Sjalottløk
- 1 ss Frisk dill
- 1 ss Smør
- 4 dl Hvitvin
- 2 dl Fiskebuljong (utblandet) eller fiskekraft
- 2 ss Smør ,romtemperert
- 2 ss Hvetemel
- 2 dl Kremfløte
- 1 ss Worchestershiresaus
- 0,5 stk Sitron (saft)
Fremgangsmåte:
- Skrell og finhakk sjalottløk. Finhakk dill.
- Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett sjalottløken og stek den ved svak varme under omrøring til den er gylden.
- Tilsett hvitvinen som kokes inn til den er redusert til det halve.
- Tilsett fiskekraft eller -buljong, og kok opp.
- Rør mykt smør og mel sammen til en jevn blanding/pasta (buerre manié). Tilsett smørblandingen i den kokende væsken under omrøring med en visp.
- La sausen småkoke under omrøring i 5–8 minutter.
- Tilsett kremfløte og kok opp.
- Smak til sausen med sitronsaft, worchestershiresaus, salt og pepper. Tilsett finhakket dill rettfør servering.