Kålrabistappe
Kålrabistappe er et klassisk tilbehør til julematen, men den kan gjerne brukes til både hvitt- og rødt kjøtt resten av året også.
20-40 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 1 kg Kålrot
- 4 stk Gulrot
- 1 stk Potet
- 1 dl Matfløte eller kremfløte
- 50 g Smør
- 0,5 ts Muskatblomme
- 1 ss Sitronsaft
Fremgangsmåte:
- Skrell og skjær grønnsakene i like store biter. Kok grønnsakene møre i usaltet vann.
- Hell av vannet og mos bitene med et mosejern, i en foodprosesor eller ved å bruke en stavmikser.La noe av fuktigheten dampe vekk før du moser grønnsakene.
- Bland inn smørbiter.
- Varm det hele med matfløten, smak til med salt og pepper, revet muskatnøtt og sitronsaft.Visste du at melk og meieriprodukter er den største kilden til både kalsium og jod i det norske kostholdet?