Briochebrød ved siden av gulost og blåmuggost

Briochebrød

Brioche er et brød med fransk opprinnelse med et høyt innhold av egg og smør. Nydelig til supper, salater eller til ost.

Se flere smakfulle brød her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

1 porsjon gir 2 stk.

  • 50 g Gjær
  • 100 g Smør
  • 3 dl Lettmelk
  • 2 stk Egg
  • 45 g Sukker
  • 600 g Hvetemel
  • 1 ts Salt
  • 1 stk Egg til pensling

Fremgangsmåte:

Kokkens tips:Servér brødet nystekt med noen gode oster. Tilbehør til dette kan gjerne være honning og tørkede frukter.

  1. Smuldre gjær i en bolle. Smelt smør i en kjele, ha i melk og varm det til det er lunkent. Hell væsken over gjæren og rør den ut.
  2. Tilsett sammenvispet egg. Ha i mel, sukker og salt, og elt sammen til en lett og smidig deig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin, da det er mindre jobb å få en smidig deig. Hold eventuelt av noe av melet. Sett til heving under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.
  3. Del deigen opp i 22 like store emner som trilles til boller. Pensle to brødformer (1 ½ liter) og fordel bollene i formene. 8 boller legges i bunnen av hver form og 3 boller legges på toppen i midten av de 8 i bunnen. La heve i ca. 30 min eller til dobbel størrelse.
  4. Pensle eventuelt med egg, og stek ca. 40 min på 180 °C. Avkjøl på rist.

3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Gulost på brødskiven med et glass melk til gir deg 2 av 3 om dagen Se flere smakfulle brød her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.