Briochebrød
Brioche er et brød med fransk opprinnelse med et høyt innhold av egg og smør. Nydelig til supper, salater eller til ost.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
1 porsjon gir 2 stk.
- 50 g Gjær
- 100 g Smør
- 3 dl Lettmelk
- 2 stk Egg
- 45 g Sukker
- 600 g Hvetemel
- 1 ts Salt
- 1 stk Egg til pensling
Fremgangsmåte:
Kokkens tips:Servér brødet nystekt med noen gode oster. Tilbehør til dette kan gjerne være honning og tørkede frukter.
- Smuldre gjær i en bolle. Smelt smør i en kjele, ha i melk og varm det til det er lunkent. Hell væsken over gjæren og rør den ut.
- Tilsett sammenvispet egg. Ha i mel, sukker og salt, og elt sammen til en lett og smidig deig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin, da det er mindre jobb å få en smidig deig. Hold eventuelt av noe av melet. Sett til heving under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.
- Del deigen opp i 22 like store emner som trilles til boller. Pensle to brødformer (1 ½ liter) og fordel bollene i formene. 8 boller legges i bunnen av hver form og 3 boller legges på toppen i midten av de 8 i bunnen. La heve i ca. 30 min eller til dobbel størrelse.
- Pensle eventuelt med egg, og stek ca. 40 min på 180 °C. Avkjøl på rist.
3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Gulost på brødskiven med et glass melk til gir deg 2 av 3 om dagen Se flere smakfulle brød her .