NOTTEBROD

Frukt- og nøttebrød

Et perfekt brød til ostefatet! Prøv det med blåmuggost og honningglaserte nøtter.

Se flere smakfulle brød her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 100 g Hasselnøtter
  • 100 g Valnøttkjerner
  • 100 g Tørket aprikos
  • 4 ss Smør
  • 50 g Gjær
  • 1 ts Salt
  • 50 g Rosiner
  • 600 g Hvetemel
  • 3 dl Sammalt rug, fin
  • 100 g Maltekstrakt
  • 5 dl Melk

Fremgangsmåte:

  1. Grovhakk nøttene og aprikosene.
  2. Smelt smøret og tilsett melk og maltekstrakt. Løs gjæren opp i væsken.
  3. Tilsett salt, nøtter, aprikoser, rosiner og mel. Elt deigen jevn og smidig. La den heve til dobbel størrelse i omlag 40 minutter.
  4. Form to brød og la dem etterheve på et lunt sted ca. 20 minutter.
  5. Stek brødene på nederste rille i stekeovnen ved 220 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist.
  6. Brødene er fine å fryse. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Gulost på brødskiven med et glass melk til gir deg 2 av 3 om dagen.

Se flere smakfulle brød her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.