Frukt- og nøttebrød
Et perfekt brød til ostefatet! Prøv det med blåmuggost og honningglaserte nøtter.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 100 g Hasselnøtter
- 100 g Valnøttkjerner
- 100 g Tørket aprikos
- 4 ss Smør
- 50 g Gjær
- 1 ts Salt
- 50 g Rosiner
- 600 g Hvetemel
- 3 dl Sammalt rug, fin
- 100 g Maltekstrakt
- 5 dl Melk
Fremgangsmåte:
- Grovhakk nøttene og aprikosene.
- Smelt smøret og tilsett melk og maltekstrakt. Løs gjæren opp i væsken.
- Tilsett salt, nøtter, aprikoser, rosiner og mel. Elt deigen jevn og smidig. La den heve til dobbel størrelse i omlag 40 minutter.
- Form to brød og la dem etterheve på et lunt sted ca. 20 minutter.
- Stek brødene på nederste rille i stekeovnen ved 220 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist.
- Brødene er fine å fryse. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Gulost på brødskiven med et glass melk til gir deg 2 av 3 om dagen.