Valnøttbrød
Saftig og godt valnøttbrød - til hverdag og fest. En oppskrift med syrnet melk og grovt mel som gjør brødet ekstra saftig og smaksrikt.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 5 dl Kulturmelk
- 5 dl Melk
- 50 g Gjær
- 2 ts Salt
- 1 ss Mørk sirup
- 150 g Sammalt hvete, grov
- 150 g Sammalt rug, fin
- 1 kg Hvetemel
- 200 g Valnøttkjerner
- 1 stk Egg
Fremgangsmåte:
- Bland melk og kulturmelk, og varm opp til ca. 37 °C. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i litt av væsken. Rør i resten av melkeblandingen.
- Bland inn salt, sirup og grovt mel. Elt inn hvetemel til deigen såvidt slipper bollen. La den heve til dobbel størrelse. Grovhakk valnøtter og elt dem inn.
- Del deigen i tre deler og form dem til runde eller avlange brød. Etterhev brødene i ca. 30 minutter.
- Pensle med sammenvispet egg og stek brødene midt i stekeovnen ved 210 °C i ca. 40 minutter. Avkjøles på rist. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Gulost på brødskiven med et glass melk til gir deg 2 av 3 om dagen.