Havrerundstykker
Nystekte havrerundstykker smaker nydelig. Servér med godt pålegg og et glass iskald melk.
Se flere smakfulle rundsykker her
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 12 stk.
- 240 g Hvetemel
- 300 g Havregryn
- 60 g Hvetekli
- 1 pk Tørrgjær
- 6 dl Lettmelk
- 4 ss Rapsolje eller annen nøytral olje
- 1 ts Salt
Fremgangsmåte:
- Bland hvetemel, havregryn, hvetekli og gjær i en bolle
- Tilsett lunken melk og raspsolje, og elt deigen for hånd eller i maskin på lav hastighet i 5 minutter.
- Tilsett salt og elt videre i 10 minutter.
- Dryss litt mel over deigen, dekk til og la den heve på et lunt sted i 30 minutter.
- Ha deigen på en kjøkkenbenk eller bakeplate strødd med hvetemel. Deigen skal være ganske klissete. Form rundstykker og sett dem på et brett kledd med bakepapir.
- Etterhev i 30 minutter. Pensle med egg og dryss over havregryn.
- Stek ved 220 grader i cirka 10 minutter.
- Avkjøl rundstykkene på rist. Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Gulost på rundstykket med et glass melk til gir deg 2 av 3 om dagen.
Se flere smakfulle rundstykker her .