Saftig brytebrød med kvarg
Over 60 min
Enkel
Ingredienser:
8 porsjoner
- 1 pk Tørrgjær
- 6 dl Lettmelk
- 540 g Hvetemel
- 240 g Sammalt hvete, grov
- 120 g Havregryn
- 1 ts Salt
- 1 beger Kvarg naturell (f.eks Kesam)
- 2 ss Smør
- 2 ss Valmuefrø
Fremgangsmåte:
- Varm melk. Bland litt av melken med gjæren, og la det stå til gjæren har begynt å "boble".
- Ha hvetemel, sammalt hvete, havregryn og salt i en bolle.
- Bland gjærblandingen, resten av melken, smeltet smør og kvarg i melblandingen, og elt til en smidig deig, i minst 10 minutter.
- Sett deigen til heving og la den heve til dobbel størrelse.
- Ha litt mel på bakeplata og del deigen i to. Rull ut til cirka 16 like store boller.
- Sett halvparten av bollene sammen slik at du får to brytebrød, pensle med egg og strø over med valmuefrø.
- Stek ved 220 °C i 15–20 minutter, eller til brødet er gyllent.