Brytebrød med kvarg

Saftig brytebrød med kvarg

TidOver 60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

8 porsjoner

  • 1 pk Tørrgjær
  • 6 dl Lettmelk
  • 540 g Hvetemel
  • 240 g Sammalt hvete, grov
  • 120 g Havregryn
  • 1 ts Salt
  • 1 beger Kvarg naturell (f.eks Kesam)
  • 2 ss Smør
  • 2 ss Valmuefrø

Fremgangsmåte:

  1. Varm melk. Bland litt av melken med gjæren, og la det stå til gjæren har begynt å "boble".
  2. Ha hvetemel, sammalt hvete, havregryn og salt i en bolle.
  3. Bland gjærblandingen, resten av melken, smeltet smør og kvarg i melblandingen, og elt til en smidig deig, i minst 10 minutter.
  4. Sett deigen til heving og la den heve til dobbel størrelse.
  5. Ha litt mel på bakeplata og del deigen i to. Rull ut til cirka 16 like store boller.
  6. Sett halvparten av bollene sammen slik at du får to brytebrød, pensle med egg og strø over med valmuefrø.
  7. Stek ved 220 °C i 15–20 minutter, eller til brødet er gyllent.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.