Ostemuffins med edamer og tyttebær

Ostemuffins med edamer og tyttebær

Bak saftige muffins med smakfull edamer og syrlige tyttebær. Godt til helgekosen eller i matpakken.

Se flere deilige matmuffins her.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 150 g Edamer
  • 4 stk Egg
  • 1 beger Kvarg naturell (f.eks Kesam)
  • 300 g Hvetemel
  • 300 g Sammalt hvete, grov
  • 1 ss Bakepulver
  • 1 ts Salt
  • 3 ss Tyttebærsyltetøy

Fremgangsmåte:

  1. Riv edamer.
    Kokkens tips:Visste du at edamer er en halvfast ost med lavt vanninnhold? Det gjør at denne osten egner seg godt til lagring (0-4 °C).
  2. Visp sammen egg og kvarg, og bland deretter inn mel, salt og bakepulver.
  3. Rør deretter i osten. Tilsett tyttebærsyltetøy og rør forsiktig to ganger i muffinsrøren.
  4. Legg røren i et smurt muffinsbrett eller i store papirformer. Stek midt i ovnen ved 200° C i minst 20 minutter.
  5. Avjøl på rist og servèr matmuffinsene lune. 
    3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til muffinsene så får du i deg 1 av 3 om dagen.  
    Se flere deilige matmuffins her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.