Ostemuffins med edamer og tyttebær
Bak saftige muffins med smakfull edamer og syrlige tyttebær. Godt til helgekosen eller i matpakken.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 150 g Edamer
- 4 stk Egg
- 1 beger Kvarg naturell (f.eks Kesam)
- 300 g Hvetemel
- 300 g Sammalt hvete, grov
- 1 ss Bakepulver
- 1 ts Salt
- 3 ss Tyttebærsyltetøy
Fremgangsmåte:
- Riv edamer.
Kokkens tips:Visste du at edamer er en halvfast ost med lavt vanninnhold? Det gjør at denne osten egner seg godt til lagring (0-4 °C). - Visp sammen egg og kvarg, og bland deretter inn mel, salt og bakepulver.
- Rør deretter i osten. Tilsett tyttebærsyltetøy og rør forsiktig to ganger i muffinsrøren.
- Legg røren i et smurt muffinsbrett eller i store papirformer. Stek midt i ovnen ved 200° C i minst 20 minutter.
- Avjøl på rist og servèr matmuffinsene lune.
3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til muffinsene så får du i deg 1 av 3 om dagen.
Se flere deilige matmuffins her .