Runde blingser
Disse myke og flate rundstykkene som ligner på polarbrød passer ypperlig å ha liggende på lur i fryseren. De tiner raskt og smaker som nystekte ved oppvarming.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 25 stk.
- 0,5 pk Gjær
- 6 dl Syrnet melk (f. eks. kulturmelk)
- 50 g Smør
- 1 ts Salt
- 160 g Havregryn lettkokte
- 480 g Hvetemel
- 3 ss Melk til pensling
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret. Rør ut gjæren i fingervarm melk og tilsett så smøret.
- Tilsett salt, havregryn og det meste av hvetemelet. Elt deigen med maskin eller for hånd til den er smidig og slipper bollekanten.
- La deigen hvile tildekket i ca. 30 minutter. Del deigen i to emner. Kjevle dem ut på et melet arbeidsbord til 1 cm tykkelse. Stikk ut runde kaker ca. 10 cm i diameter.
- Legg brødene på en smurt eller bakepapirkledd stekeplate og ladem etterheve tildekket i ca. 30 minutter.
- Pensle dem med melk og prikk dem med en gaffel før du steker brødene midt i ovnen ved 225 °C. i ca. 7 minutter (ved varmluft: 200 °C. i ca 8 minutter). Avkjøl på rist.
- Brødene bør oppbevares i plastpose, og de egner seg godt til frysing.
Se flere smakfulle rundstykker her . Ernæringsrådgiverens tips:Runde blingser er laget med havregryn og syrnet melk og er saftige og inneholder mange næringsstoffer. Syrnet melk gir deg proteiner av god kvalitet, mineraler som jod, kalsium og fosfor i tillegg til vitamin B2 og B12. Havregryn gir deg fiber, vitamin B1, B6 og B9 i tillegg til mineraler som kalium, sink, jern, magnesium og fosfor.