Karamellpudding
Karamellpudding er en av nordmenns favorittdesserter når julen ringer inn. Den er ikke vanskelig å lage, men den må lages minst ett døgn i forveien.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
8 porsjoner
- 2 dl Sukker
- 3 dl Kremfløte
- 3 dl Matfløte
- 3 dl Helmelk
- 5 ss Sukker
- 1 stk Vaniljestang
- 7 stk Egg
- 2 dl Kremfløte
Fremgangsmåte:
- Sett stekeovnen på 125 °C.
- Ha sukkeret i en 1 1/2 l eller 2 l form, og sett den på en middels varm kokeplate. Varm opp sukkeret samtidig som det ristes forsiktig i formen. Når sukkeret har begynt å karamellisere seg, blitt kastanjebrunt, røres det forsiktig i sukkermassen. Pass på at sukkeret ikke blir brent. Drei på formen slik at karamellen fordeler seg jevnt oppover kantene og i bunnen av formen. Sett formen til avkjøling.
- Del vaniljestangen på langs.
- Kok opp melk, fløte og sukker og vaniljestangen. Avkjøl blandingen litt og rør inn lett sammenvispede egg. Kokkens tips:Du kan endre på sammensetningen av melk og fløte ut i fra hvor fyldig du ønsker puddingen. Jo mer fløte, jo fyldigere blir den.
- Sil blandingen over i den avkjølte glaserte formen. La formen stå i 10 minutter, slik at røren setter seg og hindrer dannelse av luftbobler.
- Sett formen i vannbad i ovnen. Stek karamellpuddingen i 2-3 timer. Mot slutten av steketiden kan du kjenne med baksiden av en fuktet skje om overflaten er fast. I så fall er puddingen ferdig.
- Avkjøl i formen til neste dag.
- Løsne puddingen langs kanten av formen og hvelv den på et fat med kanter.
- Server puddingen med pisket kremfløte.