Tacograteng med søtpotet
Her får du oppskrift på en deilig texmexgrateng uten kjøtt, men med deilige biter av søtpotet.
40-60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 1 stk Rødløk
- 1 ts Malt spisskummen
- 1 ts Malt koriander
- 0,5 ts Kajennepepper
- 600 g Søtpotet
- 1 boks Chilibønner
- 1 boks Hermetiske tomater
- 1,5 dl Grønnsakbuljong (utblandet)
- 100 g Gulost
- 1 pk Nachos chips
- 10 stk Jalapeno
- 1 stk Lime
- 1 beger Lettrømme
- 1 ts Sukker
Fremgangsmåte:
- Skrell og del søtpotet i terninger.
- Finhakk rødløk, og stek deretter løken sammen med krydderet i en kjele med olje. Ha i søtpotet og stek i noen minutter til.
- Tilsett chilibønner, hermetiske tomater, grønnsaksbuljong og sukker. Kok opp og la sausen koke til den tykner, cirka 20 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Ha sausen i en ildfast form, cirka 20x26 cm. Topp med revet ost, og stek på 225 °C i 15 minutter til osten er gyllen.
- Topp formen med litt knuste nachoschips og jalapeño. Stek i cirka 5 minutter til.
- Server med hakket koriander, limebåter, rømme og ekstra nachochips. Du kan gjerne bytte ut rømme med kvarg eller gresk yoghurt naturell