Chiligryte med yoghurtdressing
Lag en deilig kjøttfri chiligryte med en frisk yoghurtdressing med lime og urter.
40-60 min
Enkel
Ingredienser:
4 porsjoner
- 1 stk Løk
- 1 stk Rød paprika
- 1 stk Grønn paprika
- 2 stk Stilkselleri (stangselleri)
- 2 ts Malt spisskummen
- 0,5 ts Chilipulver
- 0,5 stk Rød chili
- 2 boks Chilibønner
- 2 boks Hermetiske tomater
- 1 ts Sukker
- 1 ss Balsamicoeddik
- 1 dl Tomatpuré
- Dressing:
- 1,5 dl Yoghurt naturell
- 1,5 dl Lettrømme
- 1 stk Lime (skall ev en lime)
- 1 ss Rapsolje
Fremgangsmåte:
- Grovhakk løk, finhakk chili, skjær paprika i biter og stangselleri i skiver.
- Stek løken i litt olje til den er myk og blank. Tilsett deretter paprika, stangselleri, krydder og finhakket chili og stek i noen minutter til.
- Ha i chilibønner, hermetsiske tomater, sukker, balsamicoeddik og tomatpuré.
- La gryten koke til sausen har tyknet.
- Bland sammen ingrediensene til dressingen.
- Server chiligryten med friske urter og yoghurtdressing.