Indisk vegetargryte med kikerter og aubergine
Over 60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 2 stk Aubergine
- 2 stk Løk
- 2 båt Hvitløk
- 1 ts Malt spisskummen
- 2 ts Garam masala
- 0,5 ts Malt chilipepper
- 1 ts Malt koriander
- 1 ss Ingefær (finhakket)
- 2 boks Hermetiske tomater
- 150 g Tomatpuré
- 1 boks Hermetiske kikerter
- 3 dl Matfløte
- 2 ss Sitron
- Yoghurtdressing:
- 3 dl Yoghurt naturell
- 1 ss Sitron
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 200 °C. Legg auberginene på rist og bak til skallet begynner å rynke seg etter ca. 30—40 minutter.
- Mens auberginen bakes i ovnen: Skjær løken i strimler og finhakk løk og ingefær.
- Stek løken sammen med krydder i litt olje til løken er myk. Tilsett hvitløk og ingefær, og la det steke i et par minutter.
- Tilsett hermetiske tomater og tomatpuré.
- Skyll kikertene i kaldt vann og la det renne godt av. Ha kikertene i tomatsausen.
- Kok til sausen tykner. Del de bakte auberginene i to, skrap ut og grovhakk innmaten og tilsett sausen.
- Rør inn matfløte og smak til med sitron og salt.
- Lag dressing ved å blande yoghurt med hakket koriander, sitron, salt og pepper.
- Topp gryta med koriander og skivede mandler, og server med dressing og nanbrød .