Gratinerte pannekaker med soppfyll
Over 60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 5 stk.
- 100 g Sammalt hvete, fin
- 75 g Hvetemel
- 20 g Havregryn
- 0,25 ts Salt
- 2 stk Egg
- 5 dl Melk
- Fyll:
- 350 g Sopp
- 1 båt Hvitløk
- 200 g Babyspinat
- 30 g Ruccola
- 3 ss Lett crème fraîche
- 1 stk Sitron (skall)
Fremgangsmåte:
- Lag først pannekakerøren. Ha de tørre ingrediensene i en bolle. Visp sammen melk og egg, og bland det gradvis inn i det tørre. Rør godt til røren er glatt og uten klumper. Tilsett smeltet smør.
- La røren svelle i ca. 30 minutter.
- Børst soppen og del i skiver. Finhakk hvitløk. Stek sopp og hvitløk i litt smør.
- Tilsett spinat og stek til spinaten faller sammen.
- Hakk ruccola og riv sitronskall som du tilsetter samme med crème fraîche til soppblandingen. Smak til med salt og pepper, og sett til side.
- Stek pannekakene til de er gyldne i litt smør.
- Smør en ildfast form, fordel fyllet på pannekakene, rull sammen og legg dem i den ildfaste formen.
- Topp med revet ost og gratinér i ovnen ved 220 °C til osten har smeltet.
- Servér gjerne med en frisk salat.