Calzone
Saftig innbakt pizza som er perfekt til helgekosen eller når du skal på tur. Lag fyllet etter egen fantasi eller prøv denne smaksrike kjøttsausen.
Ingredienser:
1 porsjon gir 8 stk.
- Deig:
- 600 g Hvetemel
- 2 ts Tørrgjær
- 4 dl Vann
- 4 ss Olivenolje
- 1 ts Salt
- Kjøttsaus:
- 1 stk Rødløk
- 1 stk Gulrot
- 1 stk Stilkselleri (stangselleri)
- 60 g Salami (sterk)
- 400 g Karbonadedeig
- 1 boks Hermetiske tomater
- 3 ss Tomatpuré
- 1 dl Kjøttkraft
- 0,5 dl Melk
- 1 stk Laurbærblad
- 0,25 ts Kajennepepper
- 200 g Gulost
Fremgangsmåte:
- Bland hvetemel og gjær.
- Tilsett lunkent vann, olivenolje og salt og elt deretter i cirka 10 minutter. La deigen heve til dobbelt størrelse.
- Lag sausen ved å finhakke løk, gulrot og stangselleri. Skjær salami i små biter.
- Stek løken i litt olje til den er myk.
- Tilsett gulrot, stangselleri og salami og la det steke et par minutter til.
- Brun deretter karbonadedeigen sammen med grønnsakene.
- Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré, kraft, melk og krydder. Kok opp og la sausen koke på svak varme til den tykner. Smak til med salt og pepper.
- Del deigen i åtte deler som du kjevler ut til sirkler. Legg fyll på den ene halvdelen. Ha over godt med revet ost. Brett over og klem skjøten sammen.
- Pensle med egg og stek ved 220 °C i 10-15 minutter.