Søte havrekjeks
Sprøe søte havrekjeks. Nydelig kveldskos og perfekt med brunost på.
40-60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 20 stk.
- 125 g Meierismør
- 1 dl Melk
- 75 g Sukker
- 125 g Havregryn
- 125 g Hvetemel
- 1 ts Hornsalt
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret på middels varme og bland i melken.
- I en bolle blander du alle de tørre ingrediensene og tilsett så væsken.
- La deigen hvile i kjøleskap til den er god og kald og dermed lett å kjevle, gjerne natten over.
- Sett stekeovnen på 180 °C ca. et kvarter før steking, og finn fram et stekebrett dekket med bakepapir.
- Kjevle ut deigen til en pass tynn leiv. Med et glass, eller noe annet rundt, på ca 8 cm diameter, stikker du ut runde kjeks. Prikk kjeksene med gaffel før du steker dem gylne i ca 10-12 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.
- Havrekjeksen passer veldig bra til brunost og bør oppbevares i en tett boks.