Jordskokksuppe
Jordskokk er en spennende grønnsak som passer godt til suppe. Den gir en god, mild og nøtteaktig smak.
20-40 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 500 g Jordskokk
- 1 stk Løk
- 1 båt Hvitløk
- 2 ss Smør
- 4 dl Vann
- 6 dl Helmelk
- 2 dl Matfløte
- 1 ts Salt
- 0,5 ts Pepper
- 0,5 stk Sitron
Fremgangsmåte:
- Skrell jordskokkene og del dem i mindre biter. Legg dem i kaldt vann slik at de ikke blir misfarget.Skjærer du jordskokk i tynne skiver og fritere disse i solsikkeolje til de er gylne, får du sprø chips som du kan toppe suppen med.
- Finhakk løk og hvitløk.
- Smelt smør i en gryte og fres jordskokk, løk og hvitløk. Tilsett vann og melk. Gi suppen et oppkok og la den småkoke under lokk i 20 minutter til jordskokkene er helt møre.
- Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Tilsett fløte og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
- Virker suppen veldig tykk kan den spes ut med litt helmelk.
Kokkens tips:Server suppen sammen med hjemmelaget brød eller rundstykker. Prøv for eksempel grove rundstykker .
Se flere spennende vegetarsupper her .