Greske kjøttboller i tomatsaus med potetskiver og tzatziki
La deg inspirere av Hellas og drøm deg litt bort på kjøkkenet. Lager du kjøttbollene kvelden i forveien, har du en enkel hverdagsmiddag på 1-2-3.
Over 60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- Kjøttboller:
- 1 stk Løk
- 400 g Karbonadedeig
- 1 stk Egg
- 3 båter Hvitløk
- 1 ss Tørket oregano
- 1 ss Tørket basilikum
- 1 ss Spisskummenfrø , knust
- 1 ts Chilipulver
- 1 ss Paprikapulver
- 0,5 ts Salt
- 0,5 ts Pepper
- 1 ss Potetmel
- 1 dl Syrnet melk
- 2 ss Smør til steking
- Saus:
- 1 boks Hermetiske tomater
- Tilbehør:
- 4 stk Potet , kokte
- 100 g Salatblad
- Tzatziki:
- 1,5 stk Slangeagurk
- 3 dl Gresk yoghurt
- 2 båter Hvitløk
- 0,5 ts Salt
- 0,5 ts Pepper
Fremgangsmåte:
Kjøttboller:
- Finhakk løken.
- Ha alle ingrediensene til kjøttbollene i en foodprosessor eller lignende og kjør til alt er godt blandet. La gjerne deigen stå kjølig et par timer, slik at smaken får satt seg.
- Form massen til små kjøttboller.
- Varm smør i en stekepanne og stek bollene på middels varme i ca. 10 minutter. Kokkens tips:Kjøttbollene kan godt lages dagen i forveien og varmes opp når det er middagstid.
- Tilsett hermetiske tomater og la det stå å surre i 5 minutter.
- Del potetene i skiver og stek disse lett i en panne.
Tzatziki:
- Riv slangeagurk på et råkostjern. Dryss over salt og la det trekk ei 5-10 minutter. Press ut vannet.
- Bland agurk sammen med yoghurt og finhakket hvitløk. Smak til med pepper. Servér kjøttbollene med stektepoteter, tzatziki og frisk salat.