Hjemmelaget knekkebrød
Lag ditt eget smakfulle knekkebrød med havregryn, solsikkekjerner og frø. Smaker nydelig med ost og et glass iskald melk.
Over 60 min
Enkel
Ingredienser:
1 porsjon gir 32 stk.
- 2 dl Sammalt rug, fin
- 2 dl Havregryn
- 2 dl Havrekli
- 2 dl Hvetekli (kruskakli)
- 2 dl Sesamfrø
- 2 dl Linfrø
- 2 dl Solsikkekjerner
- 1 ts Salt
- 7 dl Vann
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 180 °C.
- Rør sammen alle ingrediensene.
- Fordel røren på to stekebrett dekket med bakepapir. Bruk en slikkepott eller en kjevle for å få massen jevnt fordelt.
- Rut opp knekkebrødene før steking.
- Stek knekkebrødene på varmluft ved 180 °C i 40 minutter. Sett deretter døren litt på gløtt og sett ned temperaturen til 150 °C. Stek videre i 20 minutter til knekkebrødene er tørre.
- Avkjøl knekkebrødene på rist. Vær sikker på at de er helt tørre før du legger de over i en tett boks med lokk. Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Et knekkebrød med gulost og et glass melk til gir deg 2 av 3 om dagen.