Grønnsakspai med grov bunn
40-60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 4 stk.
- BUNN:
- 200 g Havregryn (eller havremel)
- 150 g Hvetemel
- 1 ts Salt
- 150 g Kvarg naturell (f.eks Kesam)
- 4 ss Vann
- FYLL:
- 250 g Grønnsaker
- 5 stk Egg
- 1 dl Melk
- 100 g Gresk yoghurt
- 1 ts Salt
- 10 stk Rød cherrytomat
- 100 g Revet gulost
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 185° C.
- Ha havregrynene i en foodprosessor og mal det til mel.
- Tilsett deretter hvetemel,salt og kvarg naturell, og kjør til en jevn paideig.
- Tilsett vannet. Ha mer vann i deigen dersom den er for tørr.
- Trykk deigen ut i en smurt paiform, og prikk deretter paideigen med en gaffel.
- Forstek bunnen midt i ovnen i 10 minutter.
- Kutt grønnsakene i mindre biter og kok dem,bortsatt fra cherrytomater, i saltet vann i 2 minutter. Avkjøl grønnsakene i isvann og la de renne godt av på et kjøkkenhåndkle.Dette er et fin måte å bruke opp gårsdagens grønnsaker eller middagsrester.
- Ha grønnsakene over den forstekte paibunnen.
- Miks sammen melken, gresk yoghurt og salt og hell blandingen over paien.
- Topp med cherrytomater og revet ost.
- Stek paien i ovnen i ca. 35 minutter til den er gyllen og fyllet har satt seg. (Det vil variere litt fra ovn til ovn.)