Våre beste vegetaroppskrifter
Vegetarmat er ikke bare sunt, det er også kjempegodt! Her finner du flere vegetariske oppskrifter som garantert vil få deg til å ønske mer av denne maten.
Det er flere gode grunner til å spise mer vegetarisk. Helsemyndighetene anbefaler at vi spiser grønnere både på grunn av helsen, men også for miljøet. Det finnes flere varianter av et vegetarisk kosthold. Fellesnevneren for dem alle er at de ikke inneholder kjøtt og kjøttprodukter.
Næringsstoffer man må passe litt ekstra på i et vegetarisk kosthold:
- B-vitaminer
- Jod
- Vitamin D
- Jern, sink og selen
- Kalsium
- Proteiner
- Langkjedete marine omega-3-fettsyrer
Velger du et vegetarkosthold med melk og meieriprodukter, egg og fisk får du enkelt i deg mange av næringsstoffene kroppen trenger hver dag. Vi har blant annet få gode kilder til jod i det norske kostholdet, og melk, meieriprodukter og hvit fisk er de viktigste. I Norge får vi omlag 40 % av jodinntaket vårt fra melk og meieriprodukter. Derfor anbefaler Helsedirektoratet tre porsjoner melk og meieriprodukter om dagen for å sikre inntaket av jod.
Visste du at grønt + hvitt = sant? Her kan du lese hvorfor dette er en ernæringsmessig god kombinasjon.
Indisk vegetargryte med kikerter og aubergine
En deilig vegetargryte som smaker ekstra godt med yoghurtdressing og nanbrød.
Gratinerte pannekaker med soppfyll
Gratinerte grove pannekaker med deilig fyll er skikkelig kosemat.
Kremet soppsuppe
En nydelig smakfull suppe, som varmer. Dette er den ekte smaken av høst.