skål med yoghurt naturell, toppet med bringebær og hakkede mandler
Melk.no/Oppskrifter/Kokkens tips

Dette kan du bruke yoghurt til

Yoghurt naturell har sin opprinnelse i områdene rundt Kaukasus, og kom til Norge på 1950-tallet. Siden den gang har yoghurt blitt mer og mer populært og i dag får vi yoghurt i alle smaker og størrelser. Yoghurten har fått en fast plass i norske kjøleskap og vi nyter den like godt til frokost som til kvelds. Men hva er det egentlig med yoghurten som gjør at den er så populær?

Yoghurt er en kilde til flere næringsstoffer som vi trenger hver dag, blant annet:

  • proteiner som er nødvendig for å kunne bygge muskler
  • kalsium som er viktig for å styrke skjelettet
  • jod som er viktig for forbrenningen vår og for utviklingen av hjernen og nervesystemet hos små barn
  • vitamin B12 (kobalamin) som er viktig for immunforsvaret vårt

Yoghurt skiller seg ved oppvarming, men egner seg ypperlig i kalde retter. Den kan spises rett fra boksen eller den kan nytes sammen med müsli, nøtter eller frukt, samt i desserter, dressinger, dipper, kalde sauser, deiger, bakverk og vafler.

Yoghurt har fått et ufortjent dårlig rykte som sukkerbombe. Les mer om sukkerinnhold i yoghurt.

Høy næringstetthet og stor anvendelighet er grunnen til at vi elsker yoghurt. Her gir vi deg litt inspirasjon, og kanskje finner du en ny måte å bruke yoghurt på?

Frokostblanding med yoghurt
Granola

Frokostblanding med yoghurt

En sunn og velsmakende frokost.

Kjøleskapsgrøt med havregryn og yoghurt
Kjøleskapsgrøt

Kjøleskapsgrøt med havregryn og yoghurt

En deilig kjøleskapsgrøt som egner seg ypperlig som både frokost, lunsj og mellommåltid.

Yoghurt med urter
Dipper

Yoghurt med urter

Yoghurtdressing som passer ypperlig til grillmat og salater.

Yoghurtbrød
Brød

Yoghurtbrød

Ferskt brød er alltid godt, og har du noen timer til overs en dag kan du lett lage ditt eget.

Krydret gulrotsuppe med linser
Vegetarsupper

Krydret gulrotsuppe med linser

En delikat og smakfull gulrotsuppe som egner seg til lunsj og middag.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.