Dette kan du bruke yoghurt til
Yoghurt naturell har sin opprinnelse i områdene rundt Kaukasus, og kom til Norge på 1950-tallet. Siden den gang har yoghurt blitt mer og mer populært og i dag får vi yoghurt i alle smaker og størrelser. Yoghurten har fått en fast plass i norske kjøleskap og vi nyter den like godt til frokost som til kvelds. Men hva er det egentlig med yoghurten som gjør at den er så populær?
Yoghurt er en kilde til flere næringsstoffer som vi trenger hver dag, blant annet:
- proteiner som er nødvendig for å kunne bygge muskler
- kalsium som er viktig for å styrke skjelettet
- jod som er viktig for forbrenningen vår og for utviklingen av hjernen og nervesystemet hos små barn
- vitamin B12 (kobalamin) som er viktig for immunforsvaret vårt
Yoghurt skiller seg ved oppvarming, men egner seg ypperlig i kalde retter. Den kan spises rett fra boksen eller den kan nytes sammen med müsli, nøtter eller frukt, samt i desserter, dressinger, dipper, kalde sauser, deiger, bakverk og vafler.
Yoghurt har fått et ufortjent dårlig rykte som sukkerbombe. Les mer om sukkerinnhold i yoghurt.
Høy næringstetthet og stor anvendelighet er grunnen til at vi elsker yoghurt. Her gir vi deg litt inspirasjon, og kanskje finner du en ny måte å bruke yoghurt på?
Kjøleskapsgrøt med havregryn og yoghurt
En deilig kjøleskapsgrøt som egner seg ypperlig som både frokost, lunsj og mellommåltid.
Yoghurtbrød
Ferskt brød er alltid godt, og har du noen timer til overs en dag kan du lett lage ditt eget.
Krydret gulrotsuppe med linser
En delikat og smakfull gulrotsuppe som egner seg til lunsj og middag.